latinica  ћирилица
01/12/2020 |  13:07 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Вучић уручио постхумно додијељена одликовања медицинарима

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања члановима породица десет постхумно одликованих љекара и медицинског особља поводом Дана примирја у Првом свјетском рату.
Вучић уручује одликовања - Фото: ТАНЈУГ
Вучић уручује одликовањаФото: ТАНЈУГ

Златном медаљом за заслуге одликовани су професор на Катедри за хирургију Медицинског факултета у Београду Драган Марковић, који је радио у Клиничком центру Србије и начелник Поликлиничке службе Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије Владимир Жугић, саопштила је прес служба предсједника Србије.

Исто одликовање постхумно је додијељено и специјалисти гинекологије са акушерством у Дому здравља у Нишу Биљани Натић Љумовић, шефу урологије у Општој болници у Ћуприји Горану Иванковићу и специјалисти ортопедије у Општој болници у Чачку Војкану Шулубурићу.

Златном медаљом за заслуге одликовани су и специјалиста интерне медицине из Варварина Мирослав Васић, специјалиста за плућне болести из Варварина Драгослав Арсић и стоматолог из Београда Мирослав Јовановић.

Одликовани су и предсједник Удружења за регенеративну медицину и пролотерапију Србије доктор Милан Милеуснић и медицинска сестра из Дома здравља у Сједници Славица Гујаница.

Због епидемиолошке ситуације, одликовања су уручена у складу са препорукама надлежних органа о броју људи у затвореном простору.