latinica  ћирилица
01/12/2020 |  13:20 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Вишковић: Радим одговорно и ништа на штету Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас да ради и радиће поштено, професионално и одговорно, те да никада није потписао сумњив уговор, нити урадио било шта на штету Српске.
Радован Вишковић - Фото: Тwitter
Радован ВишковићФото: Тwitter

- Ништа у животу нисам урадио да бих се стидио, напротив, помажем свима којима могу. Увијек сам међу народом, слободно се крећем и сигуран сам да ме људи уважавају - рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске, одговарајући на мишљење посланика у Клубу СДС-а Небојше Вукановића да се Влада непримјерено задужује и да склапа уговоре са сумњивим фирама каква је "Батагон".

Он је подсјетио Вукановића да "Батагон" није власник хотела "Бистрица" на Јахорини, него Здравствено туристчки центар "Бања Врућица" и да је хотел почео да ради.

- Мирно спавам и трезвене главе доносим одлуке. Ни од кога нисам доживо било какво понижење, нити ћу дозволити да ме неко понижава - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да неке земље у окружењу имају јавни дуг од 80 одсто бруто домаћег производа, што није случај у Републици Српској.

- Причате о Међународном монетарном фонду, с којим данас имам разговор. Они имају своје услове од којих неки нису прихватљиви за Српску и зато ћемо разговарати. Ми имамо и варијанту уколико не буде кредита ове институције - нагласио је Вишковић.