latinica  ћирилица
01/12/2020 |  13:23 ⇒ 03/12/2020 | 18:07 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција за прву Банку хуманог млијека (ФОТО)

Овогодишња хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" биће усмјерена на прикупљање средства за покретање прве банке хуманог /мајчиног/ млијека у Републици Српској, с основном намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, обезбиједи донирано хумано млијеко.
Састанак код предсједнице Српске Жељке Цвијановић (Фото: Кабинет предсједнице) -
Састанак код предсједнице Српске Жељке Цвијановић (Фото: Кабинет предсједнице)

Тим поводом предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са представницама Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице", на чију иницијативу ће бити прикупљања средства за покретање ове банке, која ће бити основана у оквиру Клинике за дјечије болести у Универзитетском клиничком центру Српске.

На састанку је указано на важност јачања свијести о потребама пријевремено рођене дјеце, те изражено увјерење да ће овогодишња хуманитарна акција бити успјешно реализована, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

С обзиром на епидемилошку ситуацију у Републици Српској, ове године неће бити могуће одржати донаторско вече у форми великог окупљања у Културном центру "Бански двор", већ ће бити организован прикладан телевизијски програм 27. децембра у вечерњем термину на Радио-телевизији Републике Српске и Алтернативној телевизији.

Телевизијским станицама које искажу жељу да дају допринос хуманитарној акцији кроз емитовање телевизијске емисије, биће омогућено преузимање сигнала.

У оквиру акције од данас до 31. децембра биће активан и "М:тел" хуманитарни број 1411, а грађани ће позивом на овај број бити у прилици да подрже акцију са једном КМ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.