latinica  ћирилица
01/12/2020 |  13:50 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

У четвртак званично отварање сезоне на Јахорини

Зимска туристичка сезона на Јахорини званично ће бити отворена у четвртак, 3. децембра, изјавио је данас директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.
Олимпијски центар Јахорина - Фото: СРНА
Олимпијски центар ЈахоринаФото: СРНА

Он је истакао да Олимпијски центар "Јахорина" спремно дочекује зимску туристичку сезону, са попустима од 50 одсто.

Љевнаић истиче да је, захваљујући сњежним падавинама, погодној температури, а највише систему за осњежавање, Јахорина поново прва у региону и Европи спремно дочекала љубитеље сњежних активности.

Подсјетио је да је скијалиште званично пуштено у рад у недјељу, 29. новембра, уз обогаћене садржаје и капацитете.

- Систем за осњежавање је у погону. За сада је скијашима на располагању стаза Пољице и лифт сидро Пољице. У погону је и шестосјед Пољице, али за панорамску вожњу до Олимпијског бара са проширеним капацитетом и са новим менијем у понуди - изјавио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, у Олимпијском центру су током љета припремали стазе посебном механизацијом, урадили дренажу канала, напунили језеро на врху и тако омогућили да скијање почне.

- Наши запослени су дежурали 24 часа, чекали погодну температуру и пустили систем за осњежавање у рад - навео је Љевнаић.

Он је додао да су освијетљене комплетне стазе "Пољице" које ће се моћи користити и за ноћно скијање од 18.00 до 21.00 час.

Љевнаић истиче да ће се поштовати физичка дистанца, биће дезинфиковане жичаре и гондола и постојаће три пункта за дезинфекцију и лабораторија за тестирање.

Кабина гондоле прима 10 особа, а Олимпијски центар је ограничио сада на четири.

Љевнаић је напоменуо да се ски-пас купује путем веб-продавнице Олимпијског центра, да је удвостручен број продајних мјеста на Јахорини уколико се скијаши одлуче да купују на лицу мјеста, те да су дали и "корона гаранцију" да скијаш, ако дође на планину или букира, може замијенити ски-пас или вратити новац у случају појаве вируса.

- Забиљежили смо велико интересовање туриста из Хрватске, Србије, Словеније које је до сада 25 одсто више у односу на претходну сезону. Разлог томе је сигурно што смо задржали политику пословања и најбољи однос квалитета и цијене - истакао је Љевнаић и додао да очекују добру сезону.

Из Олимпијског центра "Јахорина" апелују да се скијаши и посјетиоци током боравка на овој планини придржавају неопходних епидемиолошких мјера, да буду одговорни према себи и другима.