latinica  ћирилица
01/12/2020 |  15:04 ⇒ 18:35 | Аутор: СРНА

Трир: Аутомобилом улетио међу пјешаке, има погинулих

Четири особе данас су погинуле, а неколико је повријеђено када их је ударио аутомобил у пјешачкој зони у граду Трир, на западу Њемачке, саопштила је полиција.
Трир: Аутомобилом улетио у пјешаке (фото:volksfreund.de/TV/Rolf Seydewitz) -
Трир: Аутомобилом улетио у пјешаке (фото:volksfreund.de/TV/Rolf Seydewitz)

РТЛ преноси да су у несрећи погинуле четири особе, међу којима и једно дијете, а да је повријеђено 30 људи. Према ниховим сазнањима, изнад мјеста несреће кружи хеликоптер, а оближња школа је закључана и прати протокол за случај могућег терористичког напада.

- Ухапсили смо једну 51-годишњу особу, једно возило је осигурано. Двије особе су настрадале, према прелиминарним индикацијама. Молимо вас да и даље избјегавате центар града - наводи се у саопштењу полиције на Твитеру.

Локални лист "Триришер фолксфројнд" пренио је изјаву очевица који је рекао да је тамносиви "ренџ ровер" великом брзином улетио међу људе, који су летјели кроз ваздух.

Лист преноси да је полиција блокирала центар града и да изнад круже хеликоптери.

Једна 32-годишња Хрватица која у том граду живи нешто више од годину дана испричала је за Dnevnik.hr како је ријеч о аутомобилу сличном џипу или СУВ-у који је улетио међу људе у пјешачкој зони.

- То се догодило у самом центру града. Некакав џип или СУВ сиве боје залетио се у пјешаке од Порта Нигре према тргу, што је потез од неких 500 метара. На том се тргу иначе одржава божићни сајам који је тренутно отказан због ковида-19, али ово јако подсјећа на раније нападе аутомобилима баш у вријеме божићних сајмова. Засад је двоје људи потврђено да је мртво, али док сам се пробијала кроз гомилу, чула сам како људи урлају да је више људи погинуло. Људи су дословно летјели у ваздух од удара - испричала је она.