latinica  ћирилица
01/12/2020 |  17:56 ⇒ 20:10 | Аутор: Независне

Слободан Брдар в.д. предсједника Удружења пензионера Српске

Брдар је на ово мјесто дошао након смрти Радета Ракуља, који је двије деценије обављао функцију предсједника Удружења.

Брдар је рекао да је половином новембра одржана сједница Управног одбора Удружења пензионера Српске, те да је он именован на функцију в.д. предсједника.

- Након што је наш дугогодишњи предсједник преминуо, да би наше удружење могло да функционише према Статуту предсједника до 30 дана мијења секретар Удружења, потом је сазвана сједница Управног одбора, гдје ми чланство указало повјерење да обављам ову функцију и обављаћу је све до првих редовних избора који би требало да буду убрзо - казао је Брдар.

Према његовим ријечима, редовни избори би требало да буду одржани након што још 15 општинских и градских удружења одрже своје редовне изборне сједнице скупштина да би могли да делегирају своје представнике у Скупштину удружења.

Додао је да Удружење пензионера Републике Српске има зацртане и јасне циљеве, а то је, како каже, првенствено брига о стандарду пензионерске популације.

- Свјесни смо да смо најгори у региону када су у питању стандарди и примање која имамо - истиче Брдар и додаје да су пензионери разумни и да знају у каквом стању се налази Српска.

Додао је да од надлежних имају обећање да ће доћи до повећања пензија од три до четири одсто.

Брдар је од 2008. године био предсједник Удружења пензионера града Приједора и члан Управног одбора републичког удружења.