latinica  ћирилица
01/12/2020 |  17:58 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Ристић са Нујомом о унапређењу сарадње, наредни састанак у фебруару

Генерални директор и већински власник компаније Технички ремонт Братунац Славенко Ристић разговарао је данас у Виндхуку са оснивачем и доживотним почасним предсједником Намибије Сем Нујомом о интензивирању и унапређењу сарадње.
Виндхук - Ристић - Нујома - Фото: СРНА
Виндхук - Ристић - НујомаФото: СРНА

Ристић је рекао Срни да је Нујома упутио поздраве српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и народу Републике Српске, те изразио жељу за наставак и интензивирање сарадње на обострану корист Намибије и Републике Српске.

- Са Нујомом сам договорио још један састанак почетком фебруара када би му презентовао неке од могућности сарадње, јер и Српска и Намибија имају простора за њено унапређење а што би било на обострану корист - истакао је Ристић, који је Нујоми поклонио пушку "паповку" модификовану и произведену у ТРБ као симбол и успомену на прве пушке које је Намибија добила од бивше Југославије.

Ристић већ годинама у Намибији има успјешну Фабрику намјенске индустрије која запошљава велики број људи и са простора Републике Српске, а осим са Намибијом, ТРБ има одличну пословну сарадњу са фирмама намјенске индустрије у још неколико земаља свијета.

Нујома је оснивач Намибије и њен доживотни почасни предсједник, а један је од оснивача међународне организације Покрет несврстаних земаља.