latinica  ћирилица
01/12/2020 |  18:27 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Вучковић: Фонд сноси трошкове пута и смјештаја (ВИДЕО)

Од почетка марта, Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, финансирао је лијечење 77 дјеце у европским клиникама.
Јасминка Вучковић - Фото: РТРС
Јасминка ВучковићФото: РТРС

Директорка Фонда Јасминка Вучковић говорила је у емисији Српска данас о лијечењу дјеце из Српске у иностранству током пандемије вируса корона.

Вучковићева је рекла да се у тренутку проглашења ванредне ситуације у Републици Српској 11 дјеце лијечило у иностранству, те да је затварање граница отежало повратак породица кући, али о одлазак друге дјеце на лијечење.

Она је подсјетила да се средства Фонда одобравају на период од годину дана, те да дјеца која нису витално угрожена а која тренутно не могу да оду на операцију због ограничења уласка у поједине земље, имају могућност да касније, у том временском року, искористе средства.

Вучковићева је нагласилда је Фонд донио одлуку да током пандемије сноси трошкове пута и трошкове смјешта - трошкови смјештаја финансирани су и раније, али је Фонд преузео на себе обавезу финансирања  током читавог периода у којем није могућ повратак дјеце у Српску.