latinica  ћирилица
01/12/2020 |  20:59 ⇒ 21:00 | Аутор: Б92

Потоп Николићеве Локомотиве

Фудбалери Салцбурга надиграли су Локомотиву у Москви у 5. колу групе А Лиге шампиона и побједом од 3:1 (2:0) готово обезбиједили пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Локомотива није имала никакав одговор на агресивну и нападачку игру Салцбурга

Аустријски првак је тако прескочио тим Марка Николића на табели и коло прије краја има бод више и лакши посао у посљедњој рунди.

Салцбург ће кроз недјељу дана дочекати Атлетико Мадрид на свом стадиону, док ће Локомотива ићи на ноге актуелном прваку Европе, Бајерну у Минхен.

Руски представник није имао никакав одговор на агресивну и нападачку игру Салцбурга, а посебно за двоструког стријелца у првом полувремену, Мергима Беришу.

Нијемац албанског поријекла се први пут уписао у листу стријелаца у 28. минуту.

Дуго је трајао напад гостију, два пута су покушали били изблокирани, а онда се лопта одбила до Берише који је затресао мрежу.

ВАР систем је послије неколико минута провјеравања показао да није било офсајда.

Десетак минута касније Локомотива је први пут запријетила и одмах дошла до двије велике прилике.

Најпре је Мурило шутирао, а Рамаљо спасио погодак на гол-линији, а онда након десетак секунди је и Зе Луис тукао са дистанце, а Цицан Станковић одбранио.

И како то обично бива, слиједи казна, а овог пута је Слободан Рајковић "покопао" Марка Николића.

Двије велике грешке на центру терена је направио српски дефанзивац и поклонио готово чисту ситуацију коју су асистент Коита и стријелац Бериша претворили у 2:0.

Николић је одмах на старту другог полувремена направио троструку измјену, а "грешника" Слободана Рајковића оставио у свлачионици.

Међутим, то није превише промијенило стање ствари на терену. Можда Антон Миранчук јесте донио баланс на терену, али генерално, Салцбург је успорио ритам утакмице и увео је у жељени ток.

Локомотива је показала реакцију у 78. минуту када је Рамаљо скривио једанаестерац над Зе Луисом, а Миранчук смањио на 2:1.

Ипак, нада Николићевог тима је трајала само стотинак секунди, пошто је Мурило направио велику грешку, попут Рајковића у првом дијелу, а Карим Адејеми то искористио да постави коначних 3:1.