latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:25 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

У октобру укупан промет мањи за 0,9 одсто

Укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у октобру већи је за 0,9 одсто у односу на септембар, објавила је Агенција за статистику БиХ.
Агенција за статистику БиХ - Фото: РТРС
Агенција за статистику БиХФото: РТРС

Пад промета од 1,3 одсто забиљежен је у трговини непрехрамбеним производима, док је у трговини прехрамбеним производима, односно храном, пићем и дуванским производима забиљежен раст од 0,8 одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у октобру остварио је пад од 1,3 одсто у односу на септембар.

Пад промета од 1,6 одсто забиљежен је у трговини непрехрамбеним производима, док је раст промета од 0,8 одсто остварен у трговини прехрамбеним производима.

Укупан промет трговине на мало у БиХ у октобру ове у односу на исти мјесец прошле године забиљежио је пад од девет одсто.

Промет прехрамбеним производима у десетом мјесецу забиљежио је пад од 0,6 одсто у односу на октобар прошле године, док је промет непрехрамбеним производима забиљежио пад од 3,4 одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан промет трговине на мало у октобру ове у односу на исти мјесец прошле године забиљежио је пад од 7,1 одсто.

Промет прехрамбеним производима забиљежио је пад од 2,8 одсто, а промет непрехрамбеним производима пад од 4,8 одсто.