latinica  ћирилица
03/12/2020 |  13:21 ⇒ 13:23 | Аутор: РТС

Абазовић: Кренућемо од нуле у односима са Србијом, не желимо свађалачку политику

Лидер ГП УРА Дритан Абазовић поручио је, у наставку скупштинске расправе о новој црногорској влади, да ДПС неће моћи да нову владу увуче у "вртлог национализма".
Дритан Абазовић - Фото: РТС
Дритан АбазовићФото: РТС

Данашња сjедница црногорског парламента почела је бурно, посебно када се за ријеч јавио Дритан Абазовић, који је у новој влади предложен за потпредсједника, и поручио да нова извршна власт жели најбоље међусусједске односе.

- Кренућемо од нуле у односима са Србијом. Не желимо свађалачку политику. Ако је неко жели  нека је примијени, моћи ће да је примијени до сутра, док се не изабере нова влада - рекао је Абазовић, преноси ЦДМ.

Обраћајући се посланицима опозиционог ДПС-а, Абазовић је поручио да та странка неће моћи, како је рекао, да нову владу увуче у "вртлог национализма".

Дипломатија нове владе неће бити политичка, партијска, јер је, објаснио је, Црна Гора мала земља, чији БДП највише зависи од туризма и зато је, истакао је, однос са сусједима веома важан. 

Црногорско Министарство спољних послова саопштило је раније да неће повући своју одлуку о проглашавању амбасадора Србије Владимира Божовића непожељном особом.