latinica  ћирилица
03/12/2020 |  15:58 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Новчана помоћ угоститељима, туристичким агенцијама...

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о гарантном програму подршке привреди за ублажавање посљедица пандемије болести COVID 19 изазване вирусом SARS-COV-2.
Влада Републике Српске (фото: Влада Српске) -
Влада Републике Српске (фото: Влада Српске)

- Влада Републике Српске донијела је, на приједлог Управног одбора Компензационог фонда Уредбу о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона - наведено је у саопштењу Бироа за односе са јавношћу.

У саопштењу се наводи да је уредбом предвиђено да се из средстава Компензационог фонда Републике Српске наведеним привредним субјектима обезбиједе новчана средства ради редовног измиривања обавеза према радницима за доприносе, као и осталих пореских обавеза.

Влада Републике Српске утврдила је Нацрт закона о студентском стандарду.

Овим законом уређују се: права, обавезе и одговорности студената у области студентског стандарда, оснивање и врсте установа студентског стандарда, организација и рад установа студентског стандарда, запослени у установи, финансирање, надзор над спровођењем овог закона, као и друга питања студентског стандарда.

Разлог за доношење новог Закона о студентском стандарду je потреба за стварањем једнаких услова и једнаких шанси за све студенте у Републици Српској. Доношењем овог закона били би створени основни предуслови за успјешније школовање студената у Републици Српској.

Влада Републике Српске утврдила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о студентском организовању.

Разлог за доношење измјена и допуна овог закона је што се у периоду од четири године колико је прошло од усвајања Закона, кроз његову примјену у пракси, показало да одређена законска рјешења треба прецизније или јасније или на другачији начин уредити.

Такође, разлог за доношење измјена и допуна Закона садржан је и у потреби његовог усклађивање са новим Законом о републичкој управи. 

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о прихватању донаторских средства Владе Републике Србије у износу од 20 милиона евра.

Влада Републике Српске донијела је Уредбу о начину ускладиштења, чувања и располагања робом одузетом у поступку инспекцијског надзора.

Уредбом се се прописују начини ускладиштења, чувања, откупа, уништавања и други видови располагања робом одузетом у поступку инспекцијког надзора.

Повезане вијести:

До краја године помоћ угоститељству и туризму

Вишковић: Измијењеном уредбом повећан обим средстава