latinica  ћирилица
04/12/2020 |  07:31 ⇒ 07:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Суђење за убиство Оливера Ивановића почиње трећи пут

За данас заказана поновљена сједница за припремни претрес у предмету осумњичених за убиство Оливера Ивановића, по трећој оптужници.
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП) -
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП)

Њу је Специјално тужилаштво поднијело 11. новембра.

У изјави за Косово онлајн, адвокати Дејан Васић и Махмут Хаљими, поручују да немају велика очекивања од сједнице.

- Имајући у виду да је у поступку дошло до правне конфузије каква никада није виђена у пракси, неопрезно би било у овој фази давати било какве оцјене, нити предвиђања о даљем току поступка - каже Васић, који у овом поступку брани косовског полицајца Драгишу Марковића.

Боља очекивања нема ни Хаљими, бранилац ухапшеног Марка Рошића, који понавља да је нова, трећа по реду оптужница, претрпила само "козметичке промјене" у односу на претходне двије.

- С обзиром на то да никаквих суштинских промјена нема у посљедњој оптужници, баш ме интересује какву ће сутра игру да изведу судија и тужилаштво - каже Хаљими.

Оцијенио је да ће судија на почетку сједнице захтијевати од тужиоца да прочита нову оптужницу и да ће питати оптужене да ли признају оптужницу и додао да ће свом клијенту рећи "да трећи пут понови да није крив и да нема никакве везе са овим случајем".

Према његовим очекивањима, судија ће највјероватније дати рок браниоцима да поднесу приговоре против изнесене оптужнице.

- Тиме ћемо опет изгубити још два, три мјесеца до одласка на главни претрес - наводи Хаљими.

Он подсјећа да је његов брањеник Марко Рошић више од две године у притвору и зато ће, како каже, и овог пута затражити његово пуштање на слободу.

Лидер Грађанске иницијативе Србија, демократије, правда Оливер Ивановић убијен је у раним јутарњим сатима 16. јануара 2018. године, испред сједишта своје странке у Сјеверној Митровици.