latinica  ћирилица
04/12/2020 |  08:16 | Аутор: sputniknews.com

Трамп ставља вето на војни буџет који предвиђа санкције Сјеверном току 2

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да ће ставити вето на нацрт војног буџета који, између осталог, предвиђа санкције гасоводу Северни ток 2 и Турској јер амерички конгресмени нису убацили измјене параграфа 230 Закона о комуникацијама који штити друштвене мреже од тужби.

- Ово је све јако тужно за наш народ. Изгледа да сенатор Џим Инхоф неће у војни буџет укључити измјену којом ће се укинути параграф 230. Посљедња шанса је пропуштена. Стављам вето - написао је Трамп на Твитеру.

Ову намјеру Трампа је претходно потврдила и портпаролка Бијеле куће Кејли Макинани.

Иначе, предсједник Трамп је недавно на Твитеру објавио серију постова у којима указује да параграф 230 Закона о комуникацијама, који штити друштвене медије од тужби, представља “озбиљну пријетњу“ америчкој националној безбједности и интегритету избора.

- Зато је врло опасно и неправедно ако параграф 230 којим се омогућава привилегована позиција друштвених мрежа не буде у потпуности укинут - написао је између осталог Трамп.

Трамп је и прије избора више пута указивао да је параграф 230 поменутог закона веома проблематичан и да отвара пут цензури и пристрасности и позивао законодавце да измијене или укину одредбу.