latinica  ћирилица
04/12/2020 |  09:18 ⇒ 09:19 | Аутор: СРНА

Кривична пријава због производње и промета дроге

Полицијска станица Сребреница поднијела је Окружном јавном тужилаштву у Бијељини извјештај о почињеном кривичном дјелу окарактерисаном као неовлаштена производња и промет опојних дрога, против лица чији су иницијали С.М. из Сребренице, саопштено је из Полицијске управе Зворник.
Дрога (фото: PU BANJALUKA) -
Дрога (фото: PU BANJALUKA)

- Предузимајући планске активности усмјерене на спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, у оквиру оперативне акције `Плантажа 2020`, полицијски службеници из Сребренице су 27. октобра ове године, у Скеланима у сребреничкој општини, пронашли засад индијске конопље на којем су стабљике већим дијелом биле посјечене - наведено је у саопштењу.

Том приликом, полицијски службеници су изузели са лица мјеста неколико стабљика дужине 150 до 200 центиметара, као и дијелове биљака које су посјечене. Утврђено је да се у засаду налазило око 150 стабљика биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу.

Настављајући даљи рад на расвјетљавању кривичног дјела и проналаску починилаца, полицијски службеници су идентификовали лице С.М. које се може довести у везу са овим кривичним дјелом.

- Извршеним претресом стамбеног објекта и возила које користи осумњичени, полицијски службеници су пронашли и привремено одузели биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, муницију, нож, оптику за оружје и друге предмете који ће послужити као докази у кривичном поступку - истиче се у саопштењу.