latinica  ћирилица
04/12/2020 |  12:22 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Марихуана више није забрањена у НБА лиги!

НБА лига више неће вршити тестове играча на марихуану, али је зато забранила ношење трака за главу које су промовисали Роџер Федерер и Рафаел Надал, наводно, због "недовољне безбједности".
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Како наводе спортски портали, одустајање од тестирања играча на марихуанау /чија је употреба дозвољена у неким америчким државама/ представља историјски моменат.

НБА лига одлучила је да тестови на марихуану не буду обавезан дио контроле кршења правила о допингу за играче, што је био случај и током недавног финиша претходне такмичарске године.

Како је објашњено, одлука је заснована на правилима безбједности у околностима пандемије и за циљ има смањивање броја непотребних директних контаката особља из антидопинг система и кошаркаша.

Кошаркашима ће и даље бити забрањено рекламирање брендова који немају потписане уговоре са НБА лигом, а неће бити дозвољено ни ношење накита ни црних маски од трака.

Црне маске протеклих година промовисали су играчи попут Леброна Џејмса, Кајрија Ирвинга, и то у случајевима када су имали повреде носа или лица.

Иако би многи жељели да личе на Бетмена ако буду морали да носе маске, играчи ће морати да изаберу друге моделе.