latinica  ћирилица
04/12/2020 |  13:36 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Требиње: Додијељена признања заслужним волонтерима (ФОТО)

Предсједник Градске организације Црвеног крста Требиње Миодраг Батинић уручио је данас признања Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске дугогодишњим волонтерима Градске организације Радославу Вујовићу, Соњи Милишић и Миљани Иванишевић, која се додјељују поводом Међународног дана волонтера - 5. децембра.
Признање Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске - Фото: СРНА
Признање Сребрни знак Црвеног крста Републике СрпскеФото: СРНА

Ово признање волонтерима је додијељено за развој, унапређење организације Црвеног крста, оспособљавање чланства и укључивање у остваривању програмских задатака, подизање и јачање угледа и афирмацију Црвеног крста Републике Српске.

Предсједник Градске организације Црвеног крста Миодраг Батинић рекао је новинарима да је ово друго признање по значају које додјељује Црвени крст Републике Српске, истакавши да волонтери имају немјерљив значај за ову организацију.

Признање Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске

- Без волонтеризма и ентузијазма нема Црвеног крста са својим принципима као што су хуманост, солидарност и слично. Волонтери су се доказали до сада небројено пута и у епидемији вируса корона Црвени крст је био неко ко је помагао локалној заједници у којој живимо - рекао је Батинић.

Деведесетогодишњи Радослав Вујовић, дугогодишњи волонтер Градске организације, каже да памти бројне активности које је обављао у ратно вријеме као волонтер и захвалан је Црвеном крсту за ово значајно признање.

Једна од добитница признања Соња Милишић која је волонтер Црвеног крста од 2000. године, а сада пасивни волонтер, рекла је новинарима да ово признање значи много, те да оно припада цијелом тиму волонтера чији је и она дио.

- Све ове организације имају циљ да помажу заједници, али и да се људи социјализују, да развијају знање и вјештине. Сви волонтери науче да буду спремни да притекну у помоћ у тешким ситуацијама - рекла је Милишићева.

Међу добитницима признања је и Миљана Иванишевић, која је волонтер десет година, а сада такође пасивни волонтер, истакла да је ово признање за њу додатни мотив и награда да и даље буде члан Црвеног крста и да је њен рад препознат.

- Позивам све младе људе, посебно основце да се учлане у Црвени крст и да помажу - рекла је Иванишевићева.