latinica  ћирилица
04/12/2020 |  15:47 ⇒ 15:49 | Аутор: sputniknews.com

Масовна вакцинација у Србији (ВИДЕО)

Секретар Министарства здравља Србије доктор Мирсад Ђерлек рекао је на конференцији да ће масовна вакцинација почети у првом кварталу 2021. године, а да ће крајем ове године доћи прве вакцине.
Кризни штаб Србије (фото:Tanjug / SAVA RADOVANOVIC) -
Кризни штаб Србије (фото:Tanjug / SAVA RADOVANOVIC)

Он је нагласио да ће прво ће бити вакцинисани здравствени радници, припадници полиције и војске.

- Нама је сваки сат за вакцину битан. Прокуженост је око 20 одсто, те колективни имунитет можемо стећи једино имунизацијом - навео је Ђерлек.

У Србији су због ширења вируса корона данас ступиле на снагу нове, оштрије мере. Ово је прво обраћање Кризног штаба након што су оне усвојене. Нове мјере важе 15 дана.

Кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови неће радити од петка у 17.00 часова до понедељка у 5.00 часова ујутру без изузетка.

Њихово радно вријеме биће од понедјељка до петка од 5.00 до 17.00 часова. Овим објектима је дозвољено да обављају доставу хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недјељи, као и осталим привредницима чија је то основна дјелатност.

Од петка у 17.00 часова до понедељка у пет ујутру неће радити ни тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице и дечје играонице.