latinica  ћирилица
04/12/2020 |  16:39 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Петричевић: Подршка компанијама у развоју (ВИДЕО)

Влада Републике Српске и ресорно Министарство наставиће да разним програмима подстичу технолошки развој домаће привреде, изјавио је министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић током посјете компанији "Елас металексперт" у Бањалуци.
Петричевић посјетио "Елас металексперт" - Фото: СРНА
Петричевић посјетио "Елас металексперт"Фото: СРНА

Истакнуто је да је ово предузеће примјер успјешног пословања и у кризним ситуацијама.

Љиљана Станковић и Јелена Кукић дио су женског колектива "Елас металексперта", којег чини 95 радница. Раде све - од убацивања електрокомпоненти до чишћења апарата.

"Елас металексперт" 90 одсто производа од метала извози на страно тржиште.

Током пандемије циљ је био сачувати купца и здравље радника, у чему су и успјели.

У овој години због пандемије планиран је губитак од 10 одсто, који неће утицати на пословање.

- Међутим, не придајемо тих 10 одсто важности јер рекао сам да је јако битно да смо сачували све своје купце. Са поносом могу рећи да смо два врло озбиљна извозна купца успјели ове године довести у фирму - изјавио је директор "Елас металексперта" Жељко Петровић.

Око 240 запослених ради на 13.500 квадратних метара, а неке од најновијих производних погона посјетио је ресорни министар Вјекослав Петричевић. Поручује да ће Влада наставити да субвенционише реални сектор.

- Наш циљ јесте да обезбједимо што више помоћи прерађивачкој индустрији – носиоцима развоја привреде сваке земље тако и Републици Српској. Бићемо апсолутно отворени за сарадњу - изјавио је Петричевић.

У наредној години различитим програмима Влада Републике Српске ће подржати предузећа у развоју и подстицати набавку нових технологија, поручио је Петричевић.