latinica  ћирилица
04/12/2020 |  16:54 | Аутор: Б92

Двије српске рукометашице позитивне на вирус корона

Рукометни савез Србије саопштио је данас да су играчице Кристина Граовац и Марија Агбаба позитивне на вирус корона.
Рукометашице Србије - Фото: РТС
Рукометашице СрбијеФото: РТС

Како се наводи на сајту Савеза, у четвртак по доласку на аеродром у Билунд извршено је PCR тестирање, а све играчице и чланови стручног штаба били су негативни осим Кристине Граовац.

Према прописима хигијенског концепта ЕХФ током Европског првенства у Данској, инфицирана играчица је заједно са најближим контактом (Јована Милојевић) стављена у изолацију у вечерњим часовима у други хотел предвиђен за ту сврху.

Комплетан тим продужио је карантински боравак у својим собама до наредног тестирања, јутрос у 8 часова. Играчице у изолацији, Граовац и Милојевић, такође су тестиране око поднева.

Резултати другог тестирања показали су да је Марија Агбаба позитивна и смјештена је у изолацију заједно са најближим контактом Јеленом Агбабом.

Усљед продужења карантинских услова, утакмица Србије и Холандије, која је вечерас требало да се игра, помјерена је за суботу од 20.30. Свака играчица која је смјештена у карантин по основу блиског контакта може бити враћена у тим послије два узастопна негативна теста.

Према правилима, репрезентација Србије ће бити тестирана и у суботу у јутарњим часовима, а до добијања негативних резултата на вирус сви чланови делегације остаће у изолацији у својим собама.

Савез је навео да је репрезентација Србије од 23. новембра боравила у карантинским условима Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Прије и током припрема урађена су неопходна тестирања на вирус корона. Због непотпуних резултата тестирања читаве делегације, планирани одлазак на такмичење 1. децембра био је помјерен за 3. децембар.