latinica  ћирилица
04/12/2020 |  16:58 | Аутор: Независне

Мијић: Није ми проваљено у стан

Моника Мијић, чланица Високог судског и тужилачког савјета БиХ изјавила је за Независне да није било никакве провале у њен стан, нити јој је било шта украдено, а информацију о томе добила је од медија и не зна како се уопште таква информација појавила.
Моника Мијић - Фото: nezavisne novine
Моника МијићФото: nezavisne novine

Подсјетимо, претходно је Тужилаштво БиХ саопштило да је формирало предмет након запримљене информације да су непознати починиоци током четвртка провалили у стан у Сарајеву који користи чланица Високог судског и тужилачког савјета БиХ Моника Мијић и том приликом украли, између осталог, и предмете који се могу довести у везу с актуелним дешавањима у ВСТС-у.

- Ништа ми није украдено нити је било било какве провале у мој стан. Цијели дан у медијима демантујем ту информацију. Новинари су ме звали и рекли су ми да је Тужилаштво БиХ формирало предмет, али мене нико није обавијестио - рекла је Мијићева.

Додала је да је поводом саопштења које је послало Тужилаштво БиХ, разговарала са портпаролом те институције.

Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ рекао је за Независне да су информацију о провали у стан добили од МУП-а КС и с тим у вези Тужилаштво је формирало предмет.

- У циљу провјере наведеног Тужилаштво БиХ ће спровести неопходне истражне радње у сарадњи са надлежним полицијским агенцијама и другим државним органима - саопштено је у петак из Тужилаштва БиХ.