latinica  ћирилица
04/12/2020 |  17:27 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Заједништво - мјера будућности

Предсједник нове црногорске Владе Здравко Кривокапић позвао је све посланике и политичке субјекте да заједно раде у интересу Црне Горе, истакнувши да је заједништво мјера будућности.
Здравко Кривокапић (фото:Sputnik / Небојша Поповић) -
Здравко Кривокапић (фото:Sputnik / Небојша Поповић)

- Ниједног министра нисам питао је ли Србин, Црногорац... Ово је наша Црна Гора. Немојте даље да се дијелимо. Морамо сви да градимо бољу будућност, засновану на талентима и знању. Имамо природно богатсво, али највеће богатство је наш човјек, који има велики потенцијал. То је црногорски етос, није било чији, него црногорски - каже Кривокапић.

Он је истакао да су грађани побиједили 30. августа и да је народ показао да може оловком да побиједи и надвлада све политичке копрупције које су доказиве.

- Желимо нулту корупцију, али не може Влада сама, не може Здравко Кривокапић, морамо сви заједно. Ова Влада ће трајати, 100 или 200 дана, али вјерујте трајаће четири године јер ће 41 увијек бити веће од 40 - рекао је Кривокапић.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић је, сумирајући утиске са тродневне расправе о Влади, навео да је тешку ријеч лако изговорити, али је тешко исправити.

- Највећи дио расправе био је квалитетан и конструктиван, али је и значајан дио било враћање у прошлост. Ми смо данас у 21. вијеку, Црна Гора је пред бројним изазовима - рекао је Бечић и позвао на слогу и солидарност.

Скупштина Црне Горе данас је, гласовима парламентарне већине, изабрала нову Владу, чији је предсједник Здравко Кривокапић.

За избор нове Владе, која ће имати 12 министарстава и једног потпредсједника, гласао је 41 посланик, 28 је било против, а један уздржан.