latinica  ћирилица
04/12/2020 |  17:45 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд ће поштовати Вашингтонски споразум

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Београд поштовати договор из Вашингтона о економској нормализацији са Приштином и да се нада да ће тај споразум допринијети миру и стабилности у региону.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Он је у телефонском разговору са савјетником за националну безбједност САД Робертом О`Брајаном рекао да је током ранијег састанака у Бијелој кући схватио да овај амерички званичник разумије позицију Србије и да је увијек био спреман да чује захтјеве и проблеме српске делегације.

Вучић је захвалио О`Брајану за лично ангажовање у јачању српско-америчких веза, уз оцјену да је отварање регионалне канцеларије америчке Међународне финансијске корпорације за развој у Београду снажна подршка друштвеном и економском развоју Србије, али и региона, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Савјетник за националну безбједност САД поздравио је допринос предсједника Србије у испуњавању циља да регион буде миран и стабилан, привлачан за америчке и друге стране инвестиције, што би допринијело његовом друштвеном и економском развоју.

Двојица саговорника су констатовала да су односи двије земље у успону, али да има још много могућности за њихово унапређење, посебно у области економије.