latinica  ћирилица
04/12/2020 |  19:09 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Почиње санација магистралног пута Бањалука – Приједор (ВИДЕО)

Ускоро почиње санација магистралног пута Бањалука – Приједор. Ријеч је о милионском пројекту, значајном грађанима, али и предузећима - извођачима радова.
Пут Бањалука - Приједор - Фото: РТРС
Пут Бањалука - ПриједорФото: РТРС

Магистрални пут М4 главна је повезница Приједора и највећег града Српске – Бањалуке. По питању санације ове саобраћајнице, возачи неподијељеног мишљења.

Овим пројектом обухваћена је санација 37, 5 километара магистралног пута М4, од Козарца у Приједору, до Бањалучке петље у граду на Врбасу. Извођачи радова су домаће фирме, чланице Фортис групе, Приједорпутеви и Козарапутеви.

- Ми очекујемо да ће се у наредних десетак дана створити законска могућност за отпочињање радова. Уговорени рок за извођење радова је 18 мјесеци. Увјерени смо у то да се тај посао може урадити у краћем временском року и да то може бити у сљедећој календарској години комплетно завршено - рекао је Раденко Црногорац директор Приједорпутева.

Вриједност радова је 22 милиона марака, а пројекат финансира Јавно предузеће Путеви Републике Српске.

- Стање коловоза на наведеној дионици је такво да је захтијевало рехабилитацију како би се санирали колотрази и друга оштећења - наведено је из Путева Српске.

За домаћа предузећа, послови попут овога на којем ће бити ангажовано око 100 запослених, значе опстанак, посебно у времену кризе изазване пандемијом.