latinica  ћирилица
04/12/2020 |  19:11 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Покренута акција за помоћ 11-очланој породици Кокић (ВИДЕО)

У вријеме божићног поста познати кошаркаш Никола Миротић шутираће тројке за угрожену породицу Кокић, из Подновља код Добоја.
Породица Кокић -
Породица Кокић

Акцију за Кокиће покренула је Хуманитарна организације "Срби за Србе", с намјером да прикупе новац за градњу куће овој вишечланој породици. У породици Кокић одраста деветоро малишана, који још немају свој дом.

Кокићи осам година живе у кући која није њихова, већ им је дата на чување. Није условна, али боље немају. Још већа невоља је што сваки час власник може да затражи да је напусте. Траже рјешење, али су им везане.

Отац Жељко Кокић истиче да, уколико би пронашли неки плац, могло би се размишљати о изградњи куће. За њихову муку сазнали су и у Хуманитарној организацији "Срби за Србе" који су и покренули акцију за градњу куће. 

- Ја се надам да ће акција бити реализована, бар су нам тако обећали - додаје Жељко.

Међу деветоро дјеце најстарије има 19, а најмлађе двије године. Четири су ђака, док једни одлазе у школу, други се враћају. Мајка Слађана их дочекује и испраћа, брине о свима и ништа јој не пада тешко.

- Када прође мјесец онда се запитамо како смо издржали, па онда идемо даље у други мјесец. Боримо се, морамо, јер дјеца морају да имају, не смије ништа да им фали за школу, гардеробу, обућу... - каже мајка Слађана.

Супруг ради на дневницу, она засије башту и тако прехрањују породицу. Имају око 500 марака социјалног примања. Помогао им је, каже Слађана, градоначелник Добоја, али и Ветерани Петог одреда полиције.

Кућа у којој живе била је запуштена, па су је довели у ред колико су могли. Купатило нису успјели да саграде, немају ни воду, па су принуђени да је доносе. Навикли су своје бриге да дијеле међу собом и кад их питате шта им треба, ријечи застану у грлу. Битно је, кажу, само да су дјеца здрава и породица на окупу.