latinica  ћирилица
04/12/2020 |  21:45 ⇒ 21:45 | Аутор: АТВ

Нешић наставио да напада Тривићеву

Ненад Нешић, предсједник Демократског народног савеза је у емисији БХТ1 Уживо говорио о односима унутар опозиције у Републици Српској, о разлозима због којих је смијенио четири потпредсједника странке, те зашто је напустио владајућу већину.
Ненад Нешић (фото:opcija.net) -
Ненад Нешић (фото:opcija.net)

Коментаришући своју изјаву да је Јелена Тривић из Партије демократског прогреса главна препрека за промјене у Републици Српској, Нешић каже да није био задовољан њеним ангажманом у изборном циклусу, али да је ставио тачку на ту причу.

- Све што сам имао, рекао сам прије неколико дана и стављам тачку на ту причу. Изненадило ме да ме звало пуно људи из ПДП-а, који су рекли да сам потпуно у праву за све што сам рекао. Ја не бих даље да полемишем са госпођом Тривић. Нисам био задовољан њеним ангажманом у протеклом изборном циклусу, кад је подржала неке кандидате који нису имали шансу да прођу и самим тиме су омогућили побједу кандидатима Савеза независних социјалдемократа, конкретно мислим на Приједор - рекао је Ненад Нешић, лидер ДНС-а.

Огњен Тадић, сада већ смијењени потпредсједник странке, предлагао је да буде сазвана сједница Скупштине ДНС-а на којој би се бирао нови предсједник.

Нешић истиче да сједнице неће бити те да Тадић нема кредибилитет да било шта предлаже.

- Тадић има ту ману – да просипа накнадну памет. Право питање је колико је он валидан да ишта предлаже, од 2014. године не учествује у изборним циклусима тако да је упитна његова валидност да било шта предлаже на политичкој сцени Републике Српске и БиХ. Ја сам изабрани предсједник ДНС-а на мандат од четири године и о новом предсједнику ћемо причати 2024. године - истакао је Нешић.