latinica  ћирилица
06/12/2020 |  11:03 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Воће за сва ковид одјељења у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић донирао је воће пацијентима и запосленим у свим ковид болницама у Српској.

Овим гестом премијер Српске је желио да изразио захвалност медицинским радницима који су од марта на "првој линији" одбране од вируса корона, помажу грађанима и спасавају њихове животе, као и да упути подршку свим пацијентима на ковид одјељењима.

Донација предсједника Владе реализована је посредством предузећа Агрофруктус из Градишке, које је тренутно највећи откупљивач домаћег воћа и поврћа у Републици Српској, те се на овај начин помогло и воћарима.

Доктор Горан Топић из Универзитетског клиничког центра Републике Српске је истакао да је ово једна у низу донација које су институције Српске упутиле ковид одјељењима, која су већ десети мјесец у непрекидној борби са вирусом корона.

- Свака донација коју смо добили била је више него сврсисходна. Овај пут нам је стигло воће за све пацијенте и медицинске и друге раднике у ковид одјељењима - рекао је Топић.

Представник предузећа Агрофруктус Јованка Ђурђевић навела је да сарађују са око 200 пољопривредних произвођача од којих откупљују пољопривредне производе, те напоменула да у коморама тренутно имају око 5.000 тона домаћег воћа и поврћа.

- Поред откупа и дистрибуције домаћих производа, што представља велику подршку домаћој производњи и пољопривредним произвођачима, учествујемо у сталним акцијама и донацијама воћа и поврћа нашим суграђанима - рекла је Ђурђевићева.

Агрофруктус је у претходних неколико дана доставио донацију премијера Српске свим ковид болницама у Српској.

- Доставили смо воће свим болницама у Републици Српској, као подршку здравственим радницима у ковид одјељењима и пацијентима зараженим вирусом корона - рекла је Ђурђевићева.