latinica  ћирилица
09/12/2020 |  22:35 ⇒ 10/12/2020 | 08:13 | Аутор: РТРС

"У случају оставке, насљеђује ме Србин из Српске" (ВИДЕО)

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је у емисији Телеринг да би у случају да поднесе оставку, њега на тој позицији требало да наслиједи Србин из Републике Српске.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

 - Са мојом смјеном или оставком десило би се пуно тога, али се неће десити ништа на квалитету и побољшању правосуђа у БиХ - рекао је Тегелтија.

Он није желио да открије да ли ће поднијети оставку на позицију предсједника ВСТС-а, истичући да ће своју одлуку саопштити сутра на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Говорећи о властитој безбједности, Тегелтија је рекао да је прилично опуштен у Бањалуци и да нема никаквих страхова, али да има велику забринутост за своју личну безбједност у сваком погледу.

- Могуће је да ми неко учинили зло и у Бањалуци, али је пуно вјероватније да се то догоди у Сарајеву због саме територије. Вјерујем да у Бањалуци постоје и службе безбједности које не би то тако лако допустиле или ако би се то догодило, макар би то истражиле и не би поздравиле - истакао је Тегелтија.