latinica  ћирилица
10/12/2020 |  10:39 ⇒ 11:01 | Аутор: СРНА

Анђела поносна што ће пјевати за "Мрвице", међу којима је њен брат

Маја Кујунџић из Фоче, мајка шестогодишњег Михајла, пријевремено рођеног дјетета, каже да ће оснивање прве Банке хуманог млијека у Српској бити огромна подршка мајкама, те да ће опоравак такве дјеце бити доста бржи.
Маја и Анђела Кујунџић - Фото: СРНА
Маја и Анђела КујунџићФото: СРНА

Кујунџићева истиче да је много срећна што је покренута акција за оснивање Банке хуманог млијека и да је поносна што је њена тринаестогодишња кћерка Анђела иазбрана за једног од партнера предсједнице Српске Жељке Цвијановић за наступ на добротворној вечери "С љубављу храбрим срцима".

Анђела је изабрана јер иза себе, као свестран млади умјетник, има успјешне наступе на музичким фестивалима, а организаторима, прича њена мајка, није била позната чињеница да је и њен брат "мрвица".

- Када је Анђела позвана из кабинета предсједнице да учествује, осим што сам била изузетно поносна као мајка дјетета које је умјетник и које ће пренијети поруку свим људима, додатни мотив било ми је то што сам и ја мајка пријевремено рођеног дјетета. Родила сам прије шест година сина у 27. недјељи, прошла сам са њим изузетно тешке тренутке, два мјесеца у интензивној њези, та борба за живот, свакодневно ишчекивање шта ће нам јавити из болнице - присјећа се Кујунџићева.

Њен син Михајло данас је здраво дијете и ђак првак, а када се родио било је питање да ли ће преживјети.

- Борба у интензивној њези у Сарајеву била је изузетно тешка, јер је имао све могуће компликације које имају пријевремено рођена дјеца. Послије два мјесеца и изласка кући, кренула је моја борба као мајке, радили смо редовно вјежбе неколико пута у току дана да би се створиле синапсе у мозгу - прича Кујунџићева.

Он је навела да није могла да доји свог сина и да би јој, да је у то вријеме постојала, Банка хуманог млијека била од огромног значаја, тако да је, истиче, ова акција од огромног значаја за сву пријевремено рођену дјецу у будућности.

Њена кћерка Анђела на добротворној вечери "С љубављу храбрим срцима", које се одржава 27. децембра, пјеваће пјесму "Шара, шара, бубамара" са којом је наступила на Ђурђевданском фестивалу 2017. године.

- Када ми је мама рекла да ћу учествовати било ми је много драго, а још драже када сам сазнала да је акција посвећена `Мрвицама`, јер је и мој брат пријевремено рођен. Поносна сам што сам одабрана да будем партнер предсједнице Републике Српске - каже Анђела.

Анђела је ученик осмог разреда Основне школе "Свети Сава" и петог разреда Основне музичке школе у Фочи гдје учи свирање клавира и гитаре, као и соло пјевање.

Уз то, стиже да тренира одбојку и фолклор.

Поручила је својим вршњацима, њиховим родитељима и свима у Српској да позивом на број 1411 помогну отварање прве Банке хуманог млијека.

Традиционална манифестација "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске организује се ове године 11. пут, а прикупљена средства биће искориштена за покретање прве Банке хуманог млијека у Српској.

С обзиром на то да због епидемиолошке ситуације неће бити могуће одржати донаторско вече у форми великог окупљања у Банском двору, ове године ће 27. децембра бити организован прикладан телевизијски програм.