latinica  ћирилица
10/12/2020 |  15:29 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

"СИМ Импекс" и горске службе спасавања озваничили сарадњу

Представници компаније "СИМ Импекс" из Бањалуке и горских служби спасавања из БиХ данас су у хотелу "Вучко" на Јахорини потписали уговор којим је озваничена њихова сарадња за наредне три године.
СиМ Импеx и горске службе спасавања из БиХ (Фото.nezavisne.com/) -
СиМ Импеx и горске службе спасавања из БиХ (Фото.nezavisne.com/)

Повод за озваничење ове сарадње је испорука "нокијан" гума за моторна возила за потребе свих горских служби у оквиру Савеза горских служби спасавања у БиХ, саопштено је из компаније "СИМ Импекс".

Потписивању уговора на Јахорини присуствовали су директор ове компаније Слађан Цвијановић и представници горских служби спасавања из БиХ Марино Видовић, Миро Калем, Џенадин Велаџић и Аднан Османовић, као и представник фирме "Нокијан" Иван Бура.

Компанија "СИМ Импекс" Бањалука је један од лидера у дистрибуцији резервних дијелова, опреме и козметике за путничка и лака комерцијална возила на тржишту БиХ и званични је дистрибутер робе финске марке "нокиан", која производи врхунски квалитетне зимске пнеуматике.

Горске службе окупљају спасилачке службе и клубове, невладине и непрофитабилне организације које се баве спашавањем у неприступачним подручјима на копну, под земљом, на води и под водом.

Горске службе спасавања дјелују у БиХ кроз четири организације Савез горских служби спасавања у БиХ, чији је представник Марино Видовић, Горска служба спасавања Републике Српске, коју представља Миро Калем, Горска служба спасавања Федерације БиХ са Џенадином Велаџићем на челу и Горска служба спасавања станица Брчко дистрикта коју води Аднан Османовић.