latinica  ћирилица
10/12/2020 |  17:59 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

Хеликоптер Оружаних снага у акцији потраге за несталим авионом

Хеликоптер Оружаних снага БиХ укључен је данас послије подне у потрагу за цивилним авионом који је нестао у подручју Омарске, саопштено је из Министарства одбране.
Хеликоптер - Фото: архив
ХеликоптерФото: архив

У саопштењу се прецизира да је цивилни авион нестао са радара око 14.00 часова, те да је у 14.15 часова Спасилачко-координацијски центар Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ /БХ ДЦА/ упутило позив дежурној Служби трагања и спасавања Оружаних снага, коју чини посада из састава Другог хеликоптерског сквадрона, стационирана у касарни Рајловац.

У складу са процедурама прописаним за ангажовање Службе трагања и спасавања Оружаних снага одмах по пријему позива, дежурна посада је предузела припреме хеликоптера УХ-1Х за задатак трагања и спасавања, те узлетјела према подручју Омарске.

По доласку у тражену зону, посада је почела претраживати терен, у цију лоцирања мјеста нестанка авиона, те проналаска и спашавања посаде авиона.

Полицијској управи Градишка пријављено је да је данас са Аеродорома Бањалука полетио спортски авион који је превозио вакцине за животиње и да су са пилотом изгубли контакт на подручју Омарске.