latinica  ћирилица
10/12/2020 |  19:07 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Нестао спортски авион; Потрагу отежава слаба видљивост због магле (ВИДЕО)

Спортски авион, "пајпер 28", нестао је на подручју изнад Козаре и покренута је потрага за њим.
Полицијска потрага за несталим авионом - Фото: РТРС
Полицијска потрага за несталим авиономФото: РТРС

Авион је јутрос полетио са маховљанског аеродрома и у предвиђеном року није слетио. Коришћен је у акцији оралне вакцинације лисица.

Нешто прије 14 часова, изгубљена је комуникација са спортским авионом, чији је нестанак пријављен Полицијској станици Градишка.

Како сазнаје РТРС, авион у којем су се налазила два лица, полетио је јутрос из Бањалуке у 08.30 часова за Велику Кладушу гдје је, наводно требало да преузме медицинска средства за акцију вакцинације лисица.

У повратку, товар је требало да буде избачен изнад Козаре, али је у 13 часова и 40 минута изгубљена свака врста комуникације са овом летјелицом.

На терену су бројне спасилачке екипе, прије свега припадници полиције, као и планинари. Потрагу отежава слаба видљивост због магле, ноћи, али и неприступачног терена.

- Имали смо дојаву да је то југоисточно од репетитора Лисина, сад имамо нове координате – сјевероисточни дио од Лисине и упућујемо се тамо и надамо се најбољем. Битно је прво да лоцирамо терен и да ако има, а надамо се да има преживјелих, ћемо приступити спашавању, заједно са медицинским особљем - рекао је предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Арманда.

Повезане вијести:

Екипа РТРС-а на Козари; Наставља се потрага за несталим авионом (ВИДЕО)