latinica  ћирилица
11/12/2020 |  21:58 ⇒ 23:21 | Аутор: РТРС

Тегелтија захтијева хитно извињење Турковићеве

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија најоштрије је осудио изјаву и став министарке спољних послова БиХ Бисере Турковић у којој позива на укидање Републике Српске, а легитимно изабраног представника српског народа у Предсједништву БиХ Милорада Додика пореди са Хитлером.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија захтијева хитно извињење Турковићеве српском народу, а посебно малобројним члановима породица које су успјеле да преживе страхоте нацистичке идеологије, због сканадалозних, дискриминаторских и увредљивих изјава изречених на рачун српског народа и његових легитимних представника.

Такође, предсједавајући Савјета министара је, у изјави за АТВ, изразио дубоку забринутост због константног неуважавања других народа од стране бошњачких носилаца функција у заједничким институацијама.

- Изјава Турковићеве не само да не приличи министру спољних послова било које земље, већ дубоко вријеђа осјећаје и оживљава страхоте које је српски народ преживио у Другом свјетском рату - рекао је Тегелтија.

Он је истакао да је изјава Турковићеве директно усмјерена против Републике Српске, српског народа, али и против смиривања политичких тензија у БиХ, те јасан показатељ да је мржња према Србима важнија од дипломатије и опстанка БиХ као заједнице равноправних народа.