latinica  ћирилица
14/12/2020 |  12:10 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Адамовић: Велика част допринијети постизању хуманог циља

Секретар културно-умјетничког друштва /КУД/ "Чајавец" из Бањалуке Драшко Адамовић рекао је да је велика част за чланове овог друштва што ће учествовати у акцији "С љубављу храбрим срцима" и на јединствен начин допринијети да се оствари хумани циљ - оснивање банке хуманог млијека.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Адамовић је истакао значај да се млади укључе у овакве акције, да осјете да треба и могу да буду хумани, те изразио задовољство што ће у овогодишњој акцији учествовати млади хармоникаши.

- Ово није прва акција у којој наши омладинци учествују, али је специфична по својој хуманитарној сврси, те смо се радо одазвали позиву предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић да будемо њени партнери у акцији - рекао је Адамовић Срни.

Он је нагласио да је посебно значајно да се појединци, али и институције и установе окупе и удруже у достизању хуманог циља, те да то ова акција постиже из године у годину.

Адамовић је рекао да ће се на хуманитарној акцији, због епидемије вируса корона, представити само мали дио чланова КУД-а "Чајавец", те додао да је то и добра прилика да се представе широј публици.

- Представићемо се са традиционалним и изворним народним колима које ће свирати наши млади хармоникаши, а сигуран сам да ће се наш репертоар свидјети публици - рекао је Адамовић.

Он је подсјетио да КУД "Чајавец" 68 година чува историју, традицију и културу српског народа, те да је ова година била нарочито тешка, као и за све остале области у култури и умјетности.

- Вријеме је тешко, радимо у ограниченим условима који су за нас скоро немогући, али се трудимо да подижемо морал и да се не предамо тек тако, те је ова акција прилика за наше омладинце да их свијет види на екранима, кад већ не могу да путују и наступају - рекао је Адамовић.

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" реализује се традиционално под високом покровитељством предсједника Републике Српске, а иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".

У оквиру акције од 1. до 31. децембра активан је и "М:тел"-ов хуманитарни број 1411 који ће омогућити грађанима да позивом на тај број донирају једну КМ и тако дају допринос формирању банке хуманог млијека.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.