latinica  ћирилица
19/12/2020 |  09:33 ⇒ 09:36 | Аутор: СРНА

Дјевојчица Марија из Лопара поручује - Вјерујем у бољи свијет

Тринаестогодишња Марија Томић из Лопара наступиће на хуманитарној вечери "С љубављу храбрим срцима" пјесмом у којој поручује да вјерује у бољи свијет, у којем нема туге, гдје љубав станује, што је и наслов пјесме са којом је побиједила на Фестивалу дјечјег музичког стваралаштва "Мали композитор" у Бањалуци.
Марија Томић - Фото: СРНА
Марија ТомићФото: СРНА

- Срећна сам што ме је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић позвала да будем њен партнер у овој хуманитарној акцији јер желим да свим пријевремено рођеним бебама буде боље и за њих ћу пјевати пјесму `Гдје љубав станује`, која позива на мир и љубав у свијету у којем не треба да буде туге - рекла је Томићева Срни.

Дјевојчица је пјесмом већ освојила срца великог броја људи и своју општину на Мајевици и Републику Српску на тренутак ставила у центар Европе, побједом и на фестивалу "Ритам Европе" на којем је изводила пјесму из Украјине.

Томићева је ученик осмог разреда Основне школе "Свети Сава" у Лопарама, а омиљени предмети су јој Музичко васпитање и Географија, који су захваљујући њеном таленту, љубави и труду спојени кроз путовања и музичке наступе.

- Узор у пјевању ми је Јелена Томашевић, а за неке животне одлуке у будућности још имам много времена - рекла је Томићева.

Марија живи са оцем Драганом, мајком Жељком и осмогодишњим братом Савом који иде у трећи разред Основне школе "Свети Сава" у Лопарама.

Мајка Жељка каже да је поносна на све Маријине музичке успјехе, а посебно на учешће у овогодишњој хуманитарој акцији "С љубављу храбрим срцима", на позив предсједника Српске.

- Знамо ми да она добро пјева, концерти су нам по цијели дан у кући, а награде и наступи на овако важним догађајима су част и сатисфакција за труд и рад - истакла је Томићева.

Она је поручила мајкама пријевремено рођених беба да буду храбре.

- Све временом буде добро, дјеца су јака, јача од родитеља у тој борби - каже Томићева.

Ријечи пјесме којом ће дјевојчица из Лопара Марија Томић наступити на хуманитарној вечери "С љубављу храбрим срцима" послаће из Бањалуке у свијет безвремену поруку - "сањам сваку ноћ да је срећан цијели свијет и сви људи се воле".

Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" биће искориштена за покретање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Прва Банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, будући да се на овом мјесту врши медицинско збрињавање највећег броја пријевремено рођене дјеце из Српске.

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".