latinica  ћирилица
19/12/2020 |  18:37 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Приједорчанин у трци за најбољег гитаристу свијета (ВИДЕО)

Приједорски гитариста, Игор Паспаљ "у трци" је за награду за најбољег овогодишњег гитаристу свијета. Реномирани свјетски часопис "Свијет гитаре" кандидовао га је као виртуоза на електричној гитари и он се за ову награду такмичи међу пет финалиста.
Игор Паспаљ - Фото: РТРС
Игор ПаспаљФото: РТРС

Свјетски, а наш. Приједорчани Игор Паспаљ, врхунски гитариста, већ је, захваљујући реномираном часопису „Свијет гитаре“, уписан међу пет најбољих овогодишњих гитариста свијета. Да ли ће бити први, одлучиће интернет гласање на страници часописа, гдје је овај магистар гитаре и студијски музичар, раме уз раме с најбољим у свијету.

- Та награда се додјељује традиционално од када постоји часописи "Гитар ворлд" и "Гитар плејер" у којима едитори тих магазина бирају гитаристе који су те године оставили неки траг на основу наших Јутјуб канала и других референци. Претпостављам да је можда моја најећа референца била то што сам почео радити за ГТЦ, фирму из Лондона, која је можда највећи online guitar learning comunity на свијету - каже Паспаљ.

Популарност је стигла јер се за њега чуло захваљујући он лајн часовима гитаре. Овај инструмент је први пут узео у руке као тринаестогодишњак. Магистрирао је на бањалучкој Академији умјетности, гдје је скоро деценију радио као професор, а онда га је пословна прилика одвела у Дубаи, гдје је остао у својој бранши. Жали што због пандемије овогодишњи финалисти не могу наступати уживо.

- Сваке године финалисти су ишли у Лондон, наступали на Лондон гитар шоу. Нажалост, ове године све је то сведено онлајн, мало скромније, али и даље је то иста та награда, иста титула. углавном, видјећемо - додаје млади гитариста.

Интернет гласање завршава се 20. децембра у поноћ. Овај приједорски гитариста већ је побједник, јер је у свјетском финалу.