latinica  ћирилица
21/12/2020 |  19:01 ⇒ 22/12/2020 | 12:36 | Аутор: РТРС

Здравствено стање Милорада Додика стабилно, није животно угрожен (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је хосипитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, стабилног је здравственог стања и није животно угрожен, потврђено је за нашу Телевизију.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Из УКЦ-а, гдје је синоћ примљен на лијечење, саопштено је да је у току детаљна дијагностичка обрада.

Урађен је још један тест на вирус корона, а резултати првог - због контакта са зараженом особом вирусом корона, били су негативни.

Додик је због мучнине и болова у желуцу хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Његово здравствено стање је стабилно.

- Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик хоспитализован је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске због мучнине и болова у желуцу, а здравствено стање за сада је стабилно и није животно угрожен.
У току је детаљна дијагностичка обрада - саопштено је из УКЦ-а Српске.

Здравствено стање српског члана Предсједништва и лидера СНСД-а праћено је редовно јер је боравио у изолацији од 16. децембра,због контакта са особом зараженом вирусом корона.

Тест на Ковид - 19 показао је негативан резултат, потврдио је за нашу Телевизију портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

- Предсједник је осјећао одређену малаксалост и због те малаксалости као и мучнине синоћ је примљен у УКЦ. Оно што је јако битно јесте да, осим тога што сам споменуо, предсједник се осјећа добро, није прикључен на било какве апарате, на било какве уређаје за помоћ при дисању или било чему. Дакле, осјећа се добро. Прати се његово комплетно стање и већ сутра ујутру ће бити више информација - изјавио је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је урађен још један тест на вирус корона, а више информација саопштиће када буде завршена анализа.