latinica  ћирилица
22/12/2020 |  11:49 ⇒ 11:50 | Аутор: СРНА

Ухапшено 12 лица због кријумчарења миграната

У Србији је ухапшена дванаесточлана организована криминална група која се у близини границе са БиХ и Хрватском бавила кријумчарењем миграната из Србије у земље ЕУ.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Сумња се да су они од маја до октобра ове године илегално превезли више од 310 илегалних миграната из Обреновца, Шида и Сремске Митровице до мјеста у близини границе са Хрватском и БиХ како би мигранти потом недозвољено прешли у земље ЕУ.

Чланови ове организоване криминалне групе, коју је предводио М.С, су такси возилима превозили илегалне мигранте уз новчану накнаду од 170 до 550 евра по особи, а новац су потом дијелили између себе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Претресом стана и других просторија које су користили осумњичени пронађено је 10 аутомобила, пиштољ, двије пушке, више комада муниције различитог калибра, смјеса за коју се сумња да је експлозив, као и 18.700 евра и 94.000 динара /800 евра/ и више мобилних телефона.

Ухапшени, који се сумњиче за кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, биће уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Акцију су спровели припадници Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије, у сарадњи са припадницима Полицијске управе Сремска Митровица и припадницима Безбједносно-информативне агенције и у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал.