latinica  ћирилица
23/12/2020 |  10:13 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Вучић: Додик ће имати најбољу његу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да здравствено стање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика није идеално, али да се добро држи, те да је Београд послао екипу љекара да се консултују са бањалучким колегама.
Додик и Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић) -
Додик и Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

- Ми смо јуче послали екипу наших љекара, које је предводио директор Клинике за инфектологију у Београду Горан Стевановић, да се консултују са бањалучким љекарима, и са генералним директором Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци Владом Ђајићем и са замјеником генералног директора УКЦ-а Ненадом Стевандићем и разговарали са предсједником Додиком и погледали све - рекао је Вучић новинарима у Голубинцима.

Вучић је поручио да ће Додик имати најбољу његу и на располагању све што буде могло да се уради и у Бањалуци и у Београду.

- Ми смо у сваком тренутку спремни, уколико за то буде потребе, да Додика примимо у Београду - нагласио је Вучић.

Вучић је истакао да прати ситуацију и да се чује са Додиком телефоном два до три пута дневно.

- Сад би требало да се чујемо чим завршим посјету Голубинцима и желим му добро здравље. Нисам љекар да бих вам давао стручне анализе. Он се добро држи, али није стање идеално. Није онако како бисмо вољели, али није ни ужасно - рекао је Вучић.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик позитиван је на вирус корона, саопштено је јуче из УКЦ-а Републике Српске.

- Уочено је да има отежано дисање и болове у предјелу желуца. Дијагностикована је обострана упала плућа, а трећи тест на нови вирус корона је позитиван. Здравствено стање господина Милорада Додика је стабилно, он се осјећа добро и прима адекватну терапију - наведено је у саопштењу.