latinica  ћирилица
26/12/2020 |  10:30 ⇒ 10:30 | Аутор: СРНА

Блажуј: Угрожена безбједност, протест због миграната

Мјештани сарајевског насеља Блажуј за сутра спремају масован протест да би изразили незадовољство због присуства миграната и упозорили надлежне институције на лошу безбједносну ситуацију, потврдио је Срни предсједник Савјета мјесне заједнице Блажуј Салих Хајдаревић.

Хајдаревић је рекао да због дешавања у Бихаћу грађани страхују да би мигранти из Унско-санског кантона могли доћи у Блажуј и погоршати ионако лошу безбједносну ситуацију.

- На почетку смо преварени када су нам рекли да ће мигранте смјестити у Хаџиће, а преко ноћи су их довели овдје тако да је народ овдје испрепадан и с правом сумњају да би сви мигранти из Бихаћа могли доћи у Блажуј - додао је Хајдаревић.

Он је навео да, према процјенама, у Блажују има око 3.000 миграната, али да надлежни и одговорни немају тачну евиденцију, јер мигранти константно одлазе и долазе.

Хајдаревић је појаснио да у мигрантском кампу у бившој касарни имају два споредна, илегална улаза, па велики број миграната избјегава главну капију и у камп улазе илегално.

Мјештани овог сарајевског насеља окупили су се и прије два дана, али у мањем броју, да би упозорили на лошу безбједносну ситуацију која траје више од годину дана.