latinica  ћирилица
26/12/2020 |  17:48 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Оверарт: Мигрантима дозволити на напусте камп Липа

Шеф мисије Међународне организације за миграције у БиХ Питер Ван дер Оверарт изјавио је да мигрантима треба дозволити да напусте мигрантски камп Липа код Бихаћа, јер може доћи до несреће ако ту вечерас буду спавали.
Камп Липа - Фото: Тwitter
Камп ЛипаФото: Тwitter

- Овдје постаје опасно - кров великог преосталог шатора у бившем мигрантском кампу Липа почиње се улијегати због снијега. Ако људи вечерас овдје буду спавали, може доћи до ужасне несреће - написао је Оверарт на Твитеру.

Претходно је Оверат написао да се наставља хуманитарна катастрофа у Бихаћу јер су пали и снијег и температура, а мигранти немају гријања.

- Овако нико не би требало да живи. Сад су нам потребни политичка храброст и акција - навео је Оверарт, који је објавио и фотографије кампа.

Из МУП-а Унско-санског кантона данас је речено Срни да полиција обезбјеђује мигрантски камп Липа и да није забиљежен ниједан инцидент, али није коментарисао ситуацију и услове у кампу.

Шаторски камп за мигранте Липа код Бихаћа страдао је ове седмице у пожару, након чега су мигранти смјештени у њему остали под ведрим небом.