latinica  ћирилица
27/12/2020 |  17:11 ⇒ 18:59 | Аутор: РТРС

Донаторско вече

У Бањалуци се одржава донаторско вече поводом традиционалне манифестације "С љубављу храбрим срцима", које се организује под покровитељством предсједнице Републике Жељке Цвијановић, а прикупљена средства намијењена су покретању прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.
Донаторско вече - Фото: РТРС
Донаторско вечеФото: РТРС

Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече организовано је само уз прикладан телевизијски програм који можете пратити и на нашем порталу

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".

Прва Банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Подсјећамо, до 31. децембра активан је и хуманитарни број 1411, а позивом на овај број грађани могу да подрже ову акцију донирајући једну КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бањалука.