latinica  ћирилица
28/12/2020 |  21:38 ⇒ 21:44 | Аутор: СРНА

Марковић: Не постоји већина за изгласавање измјена Закона

Посланик ДПС-а Душко Марковић саопштио је окупљеним грађанима испред Скупштине Црне Горе да Државна изборна комисија није прихватила верификацију новог мандата, те да вечерас не постоји већина за изгласавање измјена Закона о слободи вјероисповијести која се очекивала.
Душко Марковић (Фото:srbin.info) -
Душко Марковић (Фото:srbin.info)

- ДИК није прихватио верификацију новог мандата, па немају већину - рекао је Марковић.

Он је поручио окупљенима да се разиђу.

Скупштина Црне Горе ће највјероватније сутра наставити рад.

Одбор Скупштине Црне Горе за људска права и слободе дао је зелено свјетло на Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница и предложио Скупштини да га усвоји.

Испред зграде Скупштине Црне Горе поново се окупила група грађана због најављених измјена Закона о слободи вјероисповијести. Окупљени грађани замјерају новој Влади то што на сједницу Одбора за људска права нису позвали никога од представника "црногорске православне цркве". Подршку окупљенима, како се наводи, дали су и посланици опозиције.

Због контроверзног Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори, који је усвојен крајем прошле године, у више црногорских градова одржаване су протестне шетње, јер тај акт предвиђа отимање имовине и светиња Српске православне цркве и њених епархија у Црној Гори