latinica  ћирилица
29/12/2020 |  16:46 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у Костајници: Процијенити ситуацију и утврдити активности санације (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у Костајници да је на јавним и приватним објектима у овој општини забиљежена већа материјална штета након земљотреса који се данас догодио у Хрватској и осјетио у широј регији.
Жељка Цвијановић - Костајница - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић - КостајницаФото: РТРС

- Сутра ће бити одржан састанак на којем ће бити процијењена ситуација и утврђене активности на санацији - истакла је Цвијановић.

Она је навела да ће представници Републичке дирекције за обнову и изградњу и Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске утврдити сљедеће активности на учвршћивању објеката, њиховој санацији и припреми за пуну употребу.

- Републичке институције ће интервенисати и када је ријеч о приватним објектима, као и о објектима у којима су смјештене јавне институције, како би се што прије поново ставиле у функцију - додала је Цвијановић.

Нагласила је да је циљ да заједно републичке и локалне власти ријеше овај проблем у најкраћем могућем року - рекла је Цвијановић. 

Епицентар снажног потреса јачине 6,3 степена Рихтерове скале, који је регистрован у 12.20 часова, био је на три километра од Петриње.