latinica  ћирилица
30/12/2020 |  15:32 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

Вишковић: Финансијска помоћ Србима страдалим у земљотресу у Глини

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће Влада Српске уплатити око 20.000 евра помоћи српском народу у Глини који је претрпио штету у земљотресу који је погодио Хрватску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Ми желимо да помогнемо нашем народу који је погођен у јучерашњем земљотресу, јер им у овим тренуцима свака врста помоћи много значи. Ми ћемо наћи простора у нашем буџету да уплатимо око 20.000 евра, јер Република Српска и у ова тешка времена жели да помогне свом народу да на што безболнији начин прођу ту катастрофу која их је задесила - истакао је Вишковић за Срну.

Он је додао да је сазнао да је, нажалост, међу страдалим у земљотресу у Глини и пет особа српске националности.

- Трагом те информације, контактирао сам Бранку Бакшић, замјеника градоначелника Глине, да је обавијестим да желимо да понудимо помоћ у име Владе Републике Српске за наше људе у Хрватској. Према њеним информацијама и информацијама Николе Јануса, предсједника Савјета српских националних мањина у Глини, стање је више него хаотично, људи су ван стамбених објеката, спавају у возилима и двориштима - истакао је Вишковић.

Нагласио је да им је потребна помоћ у храни, грађевинском материјалу, ћебадима, одјећи, обући..., те да је одлучио да буду уплаћена новчана средстава у складу са могућностима Владе Српске да би тим људима бар мало олакшали тешке тренутке настале усљед природне непогоде.