latinica  ћирилица
31/12/2020 |  13:37 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Милошевић: Из Републике Српске стиже десет смјештајних контејнера

Српско народно вијеће у Хрватској осигурало је преко Републике Српске и предсједнице Српске Жељке Цвијановић десет смјештајних контејнера за породице угрожене разорним земљотресом у Хрватској, рекао је данас потпредсједник хрватске Владе из редова Самосталне демократске српске странке Борис Милошевић.

- Ови смјештајни контејнери данас ће стићи преко граничног прелаза Козарска Дубица, а долази и један шлепер грађевинског материјала - рекао је Милошевић новинарима у Петрињи.

Он каже да је први задатак обезбиједити контејнере, шаторе и привремени смјештај, а онда мора кренути брза обнова при чему треба водити рачуна да грађани погођени земљотресом буду растерећени од давања.

- Покушаћемо максимално помоћи грађанима и растеретити их обавеза, те им осигурати достојанствен дом - поручио је Милошевић.

Он је додао да ће се Влада Хрватске залагати да се крене у брзу обнову са што мање администрације.

Он је навео да ће се данас састати и са парохом Српске православне цркве у Петрињи, којем је порушен дом, те обићи села Блинију и Доњу Бачугу.

- Ситуација је тешка, пуно је проблема, села су раштркана, али помоћ је све организованмија и долази сад и у сва та села - рекао је Милошевић.

Он каже да нема информације о томе колико је људи остало без својих домова и колико их је смјештено у алтернативним смјештајима.