latinica  ћирилица
02/01/2021 |  19:22 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Београд: Најљепше окићена кућа и ове године оставља без даха (ВИДЕО)

Већ више од 15 година, у вријеме новогодишњих и божићних празника, једна кућа у Београду привлачи посебну пажњу пролазника. Многи кажу да је и ове године најљепше украшена у граду, а чаролијом својих свјетиљки и украса уноси празничну радост међу Београђане.
Најљепше окићена кућа у Београду (фото: instagram/dadadevic) -
Најљепше окићена кућа у Београду (фото: instagram/dadadevic)

Кућа породице Томић на Вождовцу и ове године сија пуним сјајем, подсјећајући нас да је вријеме празника. Иако је преболио корону, као и велик дио његове породице, Вук Томић није изневјерио дугогодишњу традицију и свој дом одјенуо је у празнично, свјетлуцаво рухо. Каже да нам у тешком времену свака позитивна мисао и лијепа ствар помаже да се осјећамо боље.

      View this post on Instagram

A post shared by Vuk Tomic (@dukedelights)

- Стварно имамо сви доста већу мисао на уму од радовања празницима, али мислим да негде заслужујемо да се мало нечему и радујемо, да се нечему надамо, посебно најмлађи - рекао је Томић.

Сваке године кућа је украшена другачије, а ове године указује на топлину породичног дома и суштину празника.

- То је ова зелена гранчица, у нашем православљу наравно послије долази бадњак, али зелена гранчица, црвене и златне кугле - црвена као боја, симбол и радости и неког просперитета и свега, тако да сам се негдје држао тих основних мотива, са идејом да се вратимо самој суштини и коријенима - додао је он.

      View this post on Instagram

A post shared by Vuk Tomic (@dukedelights)

Вук није штедио сијалице да ствoри ову празничну чаролију, која оживи са првим мраком.

- Има их 20.000 сигурно, сад ја сам то давно престао да бројим јер сам увијек некако желио да направим неки нови призор, али има ту доста - у стотинама метара расвејте, и некако је мени увијек најважније да је то неки нови доживљај - сматра Томић.

      View this post on Instagram

A post shared by Vuk Tomic (@dukedelights)

Због пандемије је изостало традиционално свечано паљење лампица, уз музику и ватромет, али то не смета пролазницима да застану, уживају у призору и усликају фотографију за успомену.

Вук Томић од дјетињства ужива у прављењу празничних декорација, а нада се да би ова могла бити предзнак да је близу свјетло на крају корона-тунела. Жеља му је да људи препознају његов труд као чин љубави и позитивне енергије, коју је желио да подијели са другима.