latinica  ћирилица
03/01/2021 |  11:04 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Костајници најпотребнији грађевински материјал и радници (ВИДЕО)

Грађевински материјал и грађевински радници најпотребнији су општини Костајница, којој је снажан земљотрес причинио велику материјалну штету, изјавио је Срни начелник општине Никола Јањетовић.
Костајница - Фото: Facebook
КостајницаФото: Facebook

Јањетовић је навео да ће данас бити ангажовано шест дизалица са корпама са којима ће се радити на уклањању оштећених димњака и дијелова кровова који представљају опасност по безбједност грађана.

- Приоритетне су хитне интервенције на оштећеним објектима који представљају опасност. Попис штете ћемо вршити касније тако што ћемо ићи од куће до куће - рекао је Јањетовић.

Он је истакао да су проблем додатна оштећења на објектима, која узрокују накнадни потреси.

Јањетовић је напоменуо да је у земљотресу оштећено око 600 објеката, а за сада је предвиђено рушење њих 15.

- Јуче смо у привременом смјештају збринули четворочлану породицу и још два лица, а шест породица које су се пријавиле за смјештај за сада су пронашле уточиште код родбине и пријатеља - рекао је Јањетовић.

Према његовим ријечима, општински Штаб за ванредне ситуације разматра како што прије пронаћи смјештај за установе и предузећа, која су била на спрату старе зграде магистрата.

- На спрату овог објекта оштећеног у земљотресу налазе се канцеларије Бироа за запошљавање, Фонда ПИО, Туристичке организације и Пореске управе. За ове установе морамо што прије наћи алтернативни смјештај како би биле на услузи грађанима - рекао је Јањетовић.