latinica  ћирилица
04/01/2021 |  19:09 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Умјесто бесплатног превоза, ђаци мјесечну карту у Бањалуци плаћају 10 КМ више (ВИДЕО)

Умјесто бесплатних ђачких карата, како је градоначелник Драшко Станивуковић најављивао, ђаци ће од овог мјесеца карте плаћати 10 марака више, по пуној цијени. За ученике од септембра, карте су биле за 10 марака јефтиније, захваљујући субвенцијама града.
Аутобус - Фото: РТРС
АутобусФото: РТРС

Бесплатан превоз у Бањалуци, био је један од главних предизборних адута новог градоначелника. Међутим, ни двије седмице након што је преузео дужност, бањалучки ђаци не да неће имати бесплатан превоз, него ће их више коштати.

Градоначелник Станивуковић, истиче да је претходна Градска управа субвенционисала ђачке карте за септембар, октобар, новембар и децембар, чиме је субвенционисање завршено.

- Нико не може рећи шта ће бити. Ја имам сазнање да је до краја године. Уколико се неко на то обавезао, онда је то утврђено старим грантом, јер нови не постоји - навео је Станивуковић.

Станивуковић додаје да је за бесплатан превоз потребно систематизовати градски и приградски превоз, док одборник у Градској скупштини Младенх Илић истиче да не зна како је све то градоначелник осмислио.

Станивуковић је обећао да ће Град издвојити 200.000 марака за субвенције јавног превоза за јануар и фебруар, али ту одлуку мора изгласати скупштинска већина.