latinica  ћирилица
07/01/2021 |  10:40 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Владика Јефрем: Да радост божићна уђе у срца људи (ВИДЕО)

Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем служио је у поноћ у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци Свету архијерејску литургију поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића.
Владика Јефрем - Фото: РТРС
Владика ЈефремФото: РТРС

Честитајући рођење Христово традиционалним поздравом "Мир Божији, Христос се роди!", владика Јефрем је у обраћању вјерницима пожелио да радост божићна уђе у домове, у породице, али, прије свега, у срца људи.

- Желимо да у наредној години престане ова страшна пошаст која хара цијелим свијетом. Нека Господ благослови, помилује и спасе овај народ и све народе широм свијета, да се избавимо од овог зла да почнемо да живимо нормално, да се радујемо животу и да остварујемо своје животне циљеве - рекао је владика Јефрем.

Он је пожелио свим вјерницима Бањалучке епархије да благослов Божији буде са њима.

Након Свете архијерејске литургије, којој је присуствовао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, прочитана је божићна посланица, а затим је обављено прићешће вјерника.

Након божићне литургије, вјерници ће у кругу својих породица прославити Божић.

Владика бањалучки служиће Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља и у суботу, 9. јануара, трећег дана Божића који је посвећен Светом првомученику и архиђакону Стефану.